Over

mariskaOverweeg je een ecohuis te bouwen? Wil je in een ecowijk gaan wonen? Of misschien combineer je het wel: een ecohuis in een ecowijk?

Ten eerste: I salute you! Je gaat buiten de gebaande paden  en geeft duurzaam wonen en samenleven een kans.

Ecowijken en ecohuizen bestaan al een tijdje. De meest bekende: Eva-Lanxmeer in Culemborg, gestart in de jaren ’90 en langzaam opgebouwd. Voor een huis in een bestaande ecowijk als Eva-Lanxmeer staan mensen in de rij. Er zijn wachtlijsten voor. Maar dan heb je het over een bestaand huis in een bestaande ecowijk.

Vlakbij mijn huis zijn plannen voor een ecowijk die nog ontwikkeld moet worden: De Kiem in Arnhem. Hier wil ik samen met mijn vriend een ecohuis gaan bouwen.

In de aanloop naar dit besluit hadden wij veel vragen. Vaak is er onzekerheid. Want, hoe verloopt dit proces? Wat komt erbij kijken? Wat kunnen we verwachten?

Via deze website doe ik verslag van onze reis naar een ecohuis in de Kiem. Het is bedoeld om meer informatie te geven, te inspireren en de keuze voor een ecowijk makkelijker te maken. En het is een mooi logboek om straks op terug te kijken, als ons huis er staat!

Ik hoop ook dat dit een plek is waar we met elkaar in gesprek kunnen gaan, waar gelijkgezinden elkaar vinden en we elkaar inspireren om deze duurzame manier van wonen meer op de kaart te zetten.

Reageren kan altijd, onder de blogberichten. Maar je kunt me hier ook een bericht sturen.

– Mariska

Navigate